Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Βάζουμε τέλος στη σπατάλη νερού!

 Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και πέρα από την αναρρίχηση του υδράργυρου στα ύψη, έχουμε ταυτόχρονη αύξηση του πληθυσμού, καθώς πέρα από τους περίπου 22.000 μόνιμους κατοίκους, ο Δήμος Πολυγύρου αναμένεται να υποδεχτεί περίπου 60.000 παραθεριστές και τουρίστες.

Για τους λόγους αυτούς και εξαιτίας των αυξημένων  απαιτήσεων που διαρκώς προκύπτουν, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υδροδότηση, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη να υπάρξει λελογισμένη χρήση του νερού.

Η αυξημένη κατανάλωση των υδατικών πόρων έχει σοβαρές επιπτώσεις στις υποδομές των δικτύων και των γεωτρήσεων, από τις οποίες υδροδοτούνται οι Δημοτικές Ενότητες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά βλάβες.

Ο Δήμος Πολυγύρου προσπαθεί να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες νερού για την κάλυψη των αναγκών, δημοτών και τουριστών, όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την άμεση συνεργασία όλων των πολιτών.

Θα πρέπει λοιπόν να μην κατασπαταλούν το νερό για το πότισμα των κήπων, το πλύσιμο των αυλών, των δρόμων και των αυτοκινήτων, ενώ  επιβάλλεται να γίνει κατανοητό ότι βάσει του Κανονισμού Ύδρευσης-Άρδευσης του Δήμου Πολυγύρου η κλοπή του νερού, επιφέρει κυρώσεις για τους παραβάτες.

«Η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να δείχνουμε υπευθυνότητα και σεβασμό» επισημαίνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση και συνεργασία.