Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Γεώργιος Εμμανουήλ

Συνδημότισσες και συνδημότες

Η αλλαγή της διοίκησης σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το δήμο μας. Η διακηρυγμένη βούλησή μας είναι να ενώσουμε όλες και όλους και στα 952 τετραγωνικά χιλιόμετρα του δήμου μας και να τους πείσουμε, ότι το σχέδιο και το όραμά μας απαντά στις πραγματικές ανάγκες, όχι μόνο του σήμερα,  αλλά στις ανάγκες που έχει ο δήμος μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο σύγκλισης, συναίνεσης και εποικοδομητικής συνεργασίας, σας καλώ όλες και όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για ένα καλύτερο αύριο, γιατί έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, να οδηγήσουμε τον Δήμο Πολυγύρου στον δρόμο της ανάπτυξης. Η ευημερία της περιοχής μας είναι δυνατή. Το πιστεύουμε και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πράξη!

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου

Γεώργιος Εμμανουήλ

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε τον Απρίλη του 1968. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στον Πολύγυρο, την Όλυνθο και τον Νέο Μαρμαρά. Στη συνέχεια, μετακόμισαν οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε το 1994 την επαγγελματική του καριέρα στην Αθήνα, ως μηχανικός σε μερικά από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της Ελλάδας (ΔΕΠΑ – Φυσικό Αέριο, Αττική οδό, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κ.ά.), και στη συνέχεια ως μελετητής δημοσίων έργων εκπονώντας μελέτες για έργα υποδομής.

Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γεωπληροφορική, με ειδίκευση στην εισαγωγή γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Το 2003 εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Πολύγυρο, εργαζόμενος στην επίβλεψη της Εγνατίας οδού, διατηρώντας παράλληλα μελετητικό γραφείο. Συνεργάστηκε με το Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης του Ιδρύματος «Ορμύλια» ως Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων. Είναι πιστοποιημένος εκτιμητής ακινήτων (REV), έχοντας    εκπονήσει περισσότερες από 5.000 εκτιμήσεις.

Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συλλόγους, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, αναπτύσσοντας έντονη κοινωνική και συλλογική δράση. Από το 2006 δραστηριοποιείται ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (2006, 2010) ενώ είναι εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Πολυγύρου με την Παράταξη «Σχέδιο 63100».

Είναι παντρεμένος με τη γυμνάστρια Παρασκευή (Βούλα) Ουγκρενίδου και πατέρας δύο παιδιών.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διπλωµατική εργασία:

«Δηµιουργία αυτοµατοποιηµένης χαρτογραφικής, γεωγραφικής βάσης του πολεοδοµικού συγκροτήµατος Θεσσαλονίκης, για χρήση σε Γεωγραφικά Συστήµατα Πληροφοριών»

UTRECHT UNIVERSITY OF THE NETHERLANDS

FACULTY OF GEOGRAPHICAL SCIENCES

Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. παρακολούθησε εξαμηνιαίο κύκλο Γεωγραφικών Σπουδών

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διατµηµατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Γεωπληροφορικής

Διπλωματική εργασία: «Εισαγωγή  Γεωγραφικών  Συστηµάτων  Πληροφοριών  (G.I.S.)  στην τοπική αυτοδιοίκηση – Εφαρµογή στο Δήµο Πολυγύρου»

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Νομού Χαλκιδικής. Διετέλεσε πρόεδρος του, για τρεις συνεχόμενες θητείες από το 2007 έως το 2016
Το 2014 εκλέχθηκε στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τ.Κ.Μ. και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Τ.Ε.Ε.
Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.)
Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.)
Τακτικό μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛ.Ι.Ε.)
Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου από του 2018 έως σήμερα
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής