Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
19 Ιουλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ & ΔΗΜΟΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ

 

Αγαπητοί φίλοι, συντοπίτες και επισκέπτες

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, άρα είμαστε «καταδικασμένοι» να πετύχουμε τα καλύτερα για το μέλλον. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε, μέσω της τέχνης, χαρά και ψυχαγωγία αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Έτσι επιλέξαμε, εκδηλώσεις, που πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλες για αυτό.

Τα «Πολιτιστικά Κοιτάσματα» ξεκίνησαν το 2009 και θέλουμε να τα συνεχίσουμε, μετά την περυσινή τους επιτυχία, στοχεύοντας στο αγκάλιασμα όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του επερχόμενου Δήμου μας, για τη συνδιοργάνωση και εξέλιξη αυτού του εγχερήματος.

Καλλιτεχνικά και πολιτιστικά σχήματα από τον τόπο μας, που αγωνιούν και χαίρονται με τα δικά μας, αφού είναι και δικά τους. Σχήματα, που έχουν ως πρώτο στόχο την ψυχαγωγία των αγαπημένων τους προσώπων όλο το χρόνο.

Άνθρωποι, που προσφέρουν το χρόνο τους, που δεν είναι ελεύθερος, σε μια κοινή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο χρόνος και η ψυχή, που προσφέρουν οι άνθρωποι γίνεται μέσω της καλλιτεχνικής ασχολίας τους, αξία για την καθημερινότητα και τον τόπο μας.

Ελπίζουμε ότι σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν όλοι οι  σύλλογοι, όλοι οι καλλιτέχνες – δημιουργοί της περιοχής μας και ότι θα γίνεται πόλος έλξης και προβολής της πολιτιστικής παραγωγής της Χαλκιδικής.

Καλή διασκέδαση.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου       Ο Δήμαρχος Ορμύλιας

Θωμάς Καπλάνης            Λευτέρης Σταμούδης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

(όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9.30 μ.μ.)

16 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ

23 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΟΛΥΝΘΟΣ

«ΤΟ ΣΩΣΕ» ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα, «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν, είναι μια κωμωδία απίστευτων καταστάσεων, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης. Παίχτηκε στον Πολύγυρο στα τέλη Μαΐου και χάρισε το γέλιο σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Μια δύσκολη παράσταση, με γρήγορους διαλόγους και ανατροπές, που θα ενθουσιάσει.

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΡΑΣΤΑ

«Ο ΕΥΑΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

«Ο Εαυτούλης μου» του Δημήτρη Ψαθά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι το 1941. Ωστόσο παραμένει μια επίκαιρη κωμωδία, μια σύγχρονη αστική ηθογραφία και αυτό οφείλεται στο ταλέντο του Δ. Ψαθά να πλάθει διαχρονικούς καθημερινούς χαρακτήρες. Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα.

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΛΥΒΕΣ

«ΤΡΩΑΔΙΤΙΣΣΕΣ» ΕΥΡΙΠΙΔΗ. «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ». ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

«Γιατί όπου πέφτει ρημαγμός και χάρος ξεχνιούνται και οι θεοί». «Έλληνες απανθρώπων βασάνων εφευρέτες» «Ευριπίδη». Πρόκειται για την πιο αντιπολεμική και αντιρατσιστική τραγωδία – μελέτη πάνω στα ζητήματα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού.  Ο ποιητής αποκαλύπτει σε όλο το μήκος και το πλάτος τη διάσταση της καταστροφής και πως αυτή πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με δραματικό – ποιητικό τρόπο μας αποκαλύπτει την έννοια της πατρίδας και την αξία της στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Η τραγωδία επίκαιρη όσο ποτέ.

 

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ»

Ο Χρεμύλος, ένας μέσος Αθηναίος πολίτης, ρώτησε το μαντείο των Δελφών τι θα πρέπει να κάνει για το γιο του ούτως ώστε να προκόψει σ΄ αυτή τη ζωή. Θα πρέπει να ακολουθήσει έναν ενάρετο δρόμο και δίκαιο ή να κάνει ότι κάνουν οι άδικοι και οι κλέφτες; Ποια να ήταν η απάντηση του μαντείου σε μια τόσο «ανεπίκαιρη» ερώτηση;  Πώς βλέπει ο Αριστοφάνης τη φτώχεια στους ανθρώπους; και άλλα… στην παράσταση, που ανεβαίνει σε απόδοση, σενάριο και σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα. Η ομάδα κλείνει τον 14ο χρόνο λειτουργίας της.

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΕΡΑΚΙΝΗ

«ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΨΩ…» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία, μια ομάδα μουσικών που αγαπούν την ομορφιά των τραγουδιών και των στίχων ντύνουν τις νύχτες του φετινού καλοκαιριού με ήχους και μουσικές βασισμένες στην ποιητική διαδρομή του Καββαδία.

Από τη δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, του Δημήτρη Ζερβουδάκη και άλλων, επιλέγονται και παρουσιάζονται τραγούδια με την χαρακτηριστική γραφή του ποιητή να κυριαρχεί στο προσκήνιο. Παίζουν οι: Ανδρέας Τσικούρης: μπάσο, τζουράς, Έφη Ψωμαδέλλη: πιάνο, Δημήτρης Τσικούρης: ηλ. Κιθάρα, φωνή, Άγγελος Χήνος: τύμπανα, Γιώργος Γέργος: ακουστική κιθάρα, φωνή.

9 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΒΑΤΟΠΕΔΙ

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Το Ελληνικό Θέατρο Σκιών μπορεί να κατάγεται από τα Ελευσίνια Μυστήρια. Κάποιος πρόγονος τράβηξε κατά την Ανατολή, έφτασε Ινδίες, βρήκε και γέννησε άλλους συντρόφους, στην Κίνα έγινε «Χαρτόμουτρο» και επέστρεψε. Στη Δύση άλλος πρόγονος έγραψε κίνησε σε άσπρο μαύρο. Εδώ η λίγο παραπάνω γίνεται γιατρός, ασχολείται με το περιβάλλον και ψυχαγωγεί πάντα μικρούς και μεγάλους.