Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
9 Μαρτίου 2020

Μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό – Σχετικές ανακοινώσεις

 

Δραστηριοποίηση πωλητών στη Λαϊκή Αγορά Πολυγύρου

ΣΧΕΤ: Η υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20006 Απόφαση(ΦΕΚ 943 τχ. Β/20-3-2020)

Κατόπιν του ανωτέρω σχετικού, αποφασίζεται όπως ορίζει η παρ. 2Α του μόνου άρθρου η συμμετοχή των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών) που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά Πολυγύρου κατά 50% κάθε φορά.
Συγκεκριμένα για το Σάββατο 28/3/2020 θα λειτουργήσουν στη Λαϊκή Αγορά Πολυγύρου οι παρακάτω πωλητές:
• Μανασή Μαριάννα
• Λαζαρίδης Χρήστος
• Ξανθοπούλου Κυριακή
• Μουτσάκης Ιωάννης
• Κουσουλάκη Ελπινίκη
• Αλωπούδη Άννα
• Ταμίς Ιορδάνης
• Μικέλ Τόμας
• Βαλάρης Νικόλαος
• Μαυρίδης Θεόδωρος
• Σάλτου Βασιλική
• Σαββόπουλος Περικλής
• Κούτρης Παύλος
• Πεταλίδης Παναγιώτης
• Γκαρλής Γεώργιος
• Δίανος Δημήτριος
• Μαρούλη Μαρία
• Καμπούρης Γεώργιος
• Σιλίνα Αντζίκ
• Τέρπος Νικόλαος
• Ταγκαλης Μάρκος
• Λελουσίδου Δέσποινα
• Καρίπη Πόπη
• Σπιρέλης Βασίλειος
• Αντωνιάδου Ελένη
• Γκανή Άννα
• Ματζιόνας Ιωάννης
• Κλαδάς Γεώργιος
• Λάσκαρης Αθανάσιος

Σύμφωνα με την παρ. 2Γ της παραπάνω απόφασης η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Για την δραστηριοποίηση των πωλητών στη Λαϊκή Αγορά Πολυγύρου το Σάββατο 5 Απριλίου 2020 θα εκδοθεί νέα ενημέρωση.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας που λαμβάνονται για την αποτροπή διασποράς του covid-19, η Διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής, με την συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου, και του Ν.Π. “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” ανακοινώνει ότι ο ελεγκτής γιατρός θα βρίσκεται κάθε Παρασκευή από τις 12:00 έως και τις 14:00 στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Πολυγύρου (παλιό Νοσοκομείο).
Η ανακοίνωση αφορά σε:
1. Γνωματεύσεις και παραπεμπτικά που εκδίδουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Χαλκιδικής καθώς και οι ιδιώτες γιατροί του Δήμου Πολυγύρου.
2. Γνωματεύσεις και παραπεμπτικά για κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου (η διεύθυνση για την κατοικία θα πρέπει να είναι αυτή που αναγράφεται στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό ή στη γνωμάτευση τους).
3. Ο ελεγκτής γιατρός δεν θα σφραγίζει παραπεμπτικά – γνωματεύσεις άλλων Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Δείτε το ΦΕΚ.

Έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης  Οδηγίες προς τους πολίτες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (gov.gr)

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής προσφέρονται να εξυπηρετούν τηλεφωνικά συμπολίτες για την περίοδο της πανδημίας, προκειμένου να καθοδηγούν όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρό καθώς και τα κάτωθι Κέντρα Υγείας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Πολυγύρου αναρτούμε την αριθ.459/19.03.2020 (ΑΔΑ:9ΔΚΑΩΞΜ-5Φ8) απόφαση του Δημάρχου Πολυγύρου με θέμα: “ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥΓΥΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ”.

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τα νομικά του πρόσωπα και τις δομές αυτών, γνωρίζοντας και κατανοώντας πλήρως τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δημότες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 προβαίνει στη δημιουργία υποστηρικτικής δομής για τους δημότες του και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τα κατά τόπους προγράμματα “Βοήθεια Στο Σπίτι”.
Αναλυτικά:
Με βασική προτεραιότητα την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών προς τους πληττόμενους πολίτες, την κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος μας, ο Δήμος Πολυγυρου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και τις δομές της ενεργοποιεί τη ρύθμιση που θεσπίστηκε συνεχεία του ΦΕΚ 55/τ.Α/ 11-3-2020 και της 18659/17-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο ως άνω πλαίσιο ενισχύεται το πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” με τη σύσταση και λειτουργία προσωρινής υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν κλείσει προκειμένου σε συνεργασία και με τους προέδρους των κοινοτήτων να εξυπηρετήσουν όσους πολίτες αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, κυρίως δε τους πολίτες τρίτης ηλικίας ή αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Η παροχή υπηρεσιών συνίσταται στα ακόλουθα:
α) καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
β) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων
γ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. και (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
θα συνεχίσει να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που με υπερβάλλοντα ζήλο παρείχε έως τώρα.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Δήμος Πολυγύρου: 2371350710
Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού
Τηλ.: 2371021963 -2371021697 -2371351448
Κοινότητα Γαλάτιστας: 2371351700
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ: 2371031155
Κοινότητα Παλαιοχώρας: 2371061711-2371061713 και 2371350910
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Παλαιοχώρας: 2371061750
Κοινότητα Ορμύλιας: 2371351060 – 2371351015
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ: 2371042004

Ο Δήμος Πολυγύρου παρακαλεί για μια φορά ακόμη τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να μείνουν σπίτι και να μην προσέρχονται στο δημαρχείο και στα δημοτικά καταστήματα για κανένα λόγο πλην εξαιρετικών υποθέσεων. 
Επειδή τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκαν περιπτώσεις μη τήρησης των οδηγιών, ιδιαίτερα από ηλικιωμένους, παρακαλούνται οι νεώτεροι σε ηλικία συγγενείς των ανθρώπων αυτών να τους ενημερώσουν τόσο για τις γενικές οδηγίες που ισχύουν όσο και για τις παρακάτω ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία του δήμου και την εξόφληση λογαριασμών.

Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τους ευατούς μας και τους γύρω μας.

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου έχει δοθεί στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις διακανονισμών. Υπενθύμιση: οι λογαριασμοί μπορούν να πληρωθούν και ηλεκτρονικά. Δείτε εδω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο δήμος Πολυγύρου παρακαλεί τους πολίτες να προσέρχονται στο δημαρχείο μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού πρώτα έχουν εξαντλήσει κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, e-mail, fax, τηλέφωνο, τα οποία λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες.

Αν παρόλα αυτά χρειαστεί να μεταβούν στο δημαρχείο, το οποίο έχει απολυμανθεί το Σαββατοκύριακο, η είσοδος στο χώρο θα επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων κάθε φορά.

Υπενθυμίζεται ότι οι λογαριασμοί νερού είναι εφικτό να πληρώνονται και ηλεκτρονικά. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

___

Λειτουργία ΚΕΠ από 16 Μαρτίου 2020

Σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠ το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέχεια του εγγράφου “ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΠ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ SARS­ CoV-2” ανακοίνωσε τα εξής:

Από 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας:

Το ωράριο λειτουργίας για όλα τα ΚΕΠ της χώρας διαμορφώνεται από 7.30 πμ έως 15.00 μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού) ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και ο συνωστισμός, και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Να αναρτηθούν στην είσοδο των καταστημάτων ΚΕΠ και στις ιστοσελίδες των δήμων τα τηλέφωνα επικοινωνίας μέσω των οποίων μπορούν να καλούν οι πολίτες για προσυνεννόηση ή πληροφορίες.

ΚΕΠ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 2371350000 – d.polygyrou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ 2371061713 – d.zervohorion@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΟΡΜΥΛΙΑΣ 2371351050 – d.ormylias@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 2371032001 – d.anthemounta@kep.gov.gr

Μηχανογράφηση (ΑΣΥΣΕΔ)

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους δήμους αρμοδιότητάς σας, ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19 και της επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν εμπρόθεσμα Δελτίο Απογραφής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://www.stratologia.gr/el/content/katathesi-deltioy-apografis. Για τα Δελτία απογραφής που θα κατατεθούν μετά την ανωτέρω ημερομηνία θα εκτιμηθούν αρμοδίως λόγοι ανωτέρας βίας για την εκπρόθεσμη κατάθεσή τους.

Σχης (ΝΟΜ) Τσακιρίδης Αναστάσιος

Τμηματάρχης ΓΕΕΘΑ/Β4/3Ο

(Τηλ: 2106574239)

___

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ανακοινώνει την αναστολή των μαθημάτων του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού (Άθληση Για Όλους) μέχρι νεωτέρας.

___

Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων (10-3-2020)

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. 

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

___

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Πολυγύρου, Χ. Βορδού, αναστέλλεται για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ισχύ η ΚΥΑ (ΦΕΚ 781/Β/10-3-2020) σχετικά με τα μέτρα για τον κορωναϊό η παραχώρηση χρήσης των σχολικών και εν γένει δημοτικών χώρων, σε συλλόγους και τοπικούς φορείς για λόγους δημόσιας υγείας.

___

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 ο χρόνος κατάθεσης αίτησης, τόσο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όσο και με φυσική παρουσία, για τη διόρθωση των τετραγωνικών αναφορικά με τα ακίνητα για τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις.

Λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό το τμήμα  Εσόδων και Περιουσίας δεν θα δέχεται κοινό για αλλαγή τετραγωνικών μέτρων από 13-03-2020 έως 27- 03-2020.

Το διάστημα αυτό ενδέχεται να παραταθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί από 27 Φεβρουαρίου, χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό, αίτηση για να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

___

O Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» μετά την παραπάνω δήλωση του Υπουργού Υγείας ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών καθώς και του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου για τις επόμενες 14 ημέρες.

___

Με το από 8-3-2020 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκαν περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης πανδημίας κορονοΐού στη χώρα μας, με στόχο ιδίως την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις (4) εβδομάδες, από 9-3-2020. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστολής, το προσωπικό που υπηρετεί στα ΚΑΠΗ, είτε αυτά που λειτουργούν στο πλαίσιο νομικών προσώπων, είτε ως υπηρεσίες των Δήμων, παρουσιάζεται κανονικά στην υπηρεσία του.
Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, το προσωπικό αυτό υποχρεούται, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, να απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου με απόφαση του οικείου Προέδρου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου Δήμου ή άλλου νομικού προσώπου αυτού με απόφαση του οικείου Δημάρχου. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου, καθώς και η τυχόν ανάθεση συναφών καθηκόντων άλλου κλάδου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και για τους απασχολούμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου έργου ή συμβάσεις έργου.
___

Η Σχολική Επιτροπή Σχολείων Α’/θμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου  ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα ότι είναι σε ετοιμότητα και ότι έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα, που ανακύπτουν σε περίπτωση, που παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολείων να ειδοποιούν άμεσα τη Σχολική Επιτροπή ακόμα και σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες για κρούσμα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς εξελίσσεται η επιδημία και όπως αυτές είναι αναρτημένες στο site του ΕΟΔΥ.

Για λόγους καθησυχασμού των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων η Σχολική Επιτροπή προχωρά άμεσα σε προληπτική απολύμανση των Σχολικών Μονάδων της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πολυγύρου.

___

Απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε (7,8/3) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

___

Με απόφαση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δήμου Πολυγύρου “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” τα μαθήματα του Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Πολυγύρου δε θα πραγματοποιηθούν απο 9 Μαρτίου εως 20 Μαρτίου. Επίσης για την ίδια περίοδο (9/3 – 20/3) δεν θα γίνουν τα μαθήματα του προκαταρκτικού τμήματος της Παιδικής Χορωδίας, της Παιδικής Χορωδίας, της Μικτής Χορωδίας και Βυζαντινής Χορωδίας.

___

Τα ΚΑΠΗ  θα παραμείνουν κλειστά για 4 εβδομάδες σύμφωνα με τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

___

Σε προληπτική απολύμανση όλων των Παιδικών Σταθμών, του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Νεότητας, του Λαογραφικού Μουσείου (οικία Καραγκάνη) καθώς και όλων των γραφείων έχει προχωρήσει εδώ και δεκαπέντε μέρες το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ενώ ολοκληρώνεται η απολύμανση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πολυγύρου. Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σημειώνεται ότι όλες οι δομές έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα απολυμαντικά είδη, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Υγείας ενώ ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης από τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει ήδη δρομολογηθεί.

____

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για όλο το μήνα Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου αναβάλλονται.