Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
10 Σεπτεμβρίου 2024

 14η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα!

 Τη 14η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας διοργανώνει στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024 ο Δήμος Πολυγύρου- Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί, στο «Αγάπειο Ίδρυμα» Γαλάτιστας η καθιερωμένη ημερίδα, με κύριο σκοπό την ενημέρωση του κοινού γύρω από κτηνοτροφικά και αγροτικά θέματα.

Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Στρατάκος.

Στη συνέχεια ο Κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΧ, Ιωάννης Μέρκος, θα αναπτύξει το θέμα «Πανώλη και όχι μόνο…», ενώ η Κτηνίατρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανασία Μαδεμλή, θα αναλύσει τη Νέα ΚΑΠ και τις Ενισχύσεις στη Κτηνοτροφία.

Αμέσως μετά ο Προϊστάμενος του Γραφείου Εποπτείας Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ, Στέφανος Νότης, θα μιλήσει για την Ασφαλιστική Κάλυψη του ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ.

Το απόγευμα στις 19:30 ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «η Γαλάτεια» θα πραγματοποιήσει το 6ο Χορευτικό Αντάμωμα, στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας, με τη συνοδεία του μουσικού Συγκροτήματος «ΓΚΑΙΝΤΕ ΚΟΜΠΑΝΙΑ».

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, από τις 16.00, θα λάβει χώρα η «Έκθεση τοπικών προϊόντων, γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, επιχειρήσεων, φορέων, αγροτικού – λαογραφικού υλικού», στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση της περιοχής.

Παράλληλα σε αίθουσες του σχολείου θα φιλοξενούνται οι εκθέσεις Ζωγραφικής του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας.

Στην 14η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας συμμετέχουν:

ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «η Γαλάτεια»

ο Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας

ο Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας,

ο Α.Σ. Ανθεμούς Γαλάτιστας,

ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλάτιστας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.