Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2 Ιουλίου 2024

Μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα”Well Done Well Being”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την προώθηση της άσκησης και της ευεξίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Well Done Well Being”, το οποίο υλοποιήθηκε από την ΑΜΚΕ “You in Europe” σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου.

Οι 20 εθελοντές από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Σλοβακία, που φιλοξενούνται για 1 μήνα στην Ορμύλια, πραγματοποίησαν ανοιχτές δράσεις με στόχο να προωθήσουν τη σωματική και διανοητική ευεξία στην καθημερινότητα των πολιτών, και να προβάλουν τη σημασία ενός ολιστικού, ισορροπημένου τρόπου ζωής. Συγκεκριμένα διοργάνωσαν συναντήσεις για Γιόγκα στην Παραλία Καλυβίων, στα Βράσταμα, καθώς και στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, και Πεζοπορία από τον Πολύγυρο μέχρι τον Προφήτη Ηλία.

Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή, με τους ντόπιους συμμετέχοντες να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι τόσο από τα οφέλη των πρακτικών όσο και από τη συναναστροφή τους με τους 20 νέους εθελοντές, συμβάλοντας στη δημιουργία μιας χαρούμενης, πολυπολιτισμικής ατμόσφαιρας.

Συνέχεια έχει η 3η ροή του προγράμματος, που θα υλοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης για την υγιεινή Διατροφή, σε διάφορα σημεία στο Δήμο Πολυγύρου.

Το πρόγραμμα “Well Done Well Being” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.