Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
23 Αυγούστου 2024

Κατάθεση και διαχείριση των σχολίων και των απόψεων του κοινού για τα Τοπικά και τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ)

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης “Κωνσταντίνος Δοξιάδης” το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), ως Κύριος του έργου, ανακοινώνει [1] την ενεργοποίηση ψηφιακής «Πλατφόρμας Συμμετοχής» (https://polsxedia.ypen.gov.gr [2]) για την κατάθεση και διαχείριση των σχολίων και των απόψεων του κοινού για τα Τοπικά και τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ). Ειδικότερα, η νέα Πλατφόρμα Συμμετοχής δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και φορείς από όλη τη χώρα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για το χωροταξικό και πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής τους, στην οποία εκπονείται Τοπικό ή Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Για τον Δήμο Πολυγύρου μπορούν να κατατεθούν σχόλια / παρατηρήσεις κάτω από το “ΕΠΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ” για τις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου και Ορμύλιας και κάτω από το “ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ” για τις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων. Σε κάθε μελέτη κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα μπορεί να καταθέτει την άποψη του μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των Εναλλακτικών Σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης.

Σκοπός της λειτουργίας της νέας Πλατφόρμας Συμμετοχής είναι να διασφαλίσει ότι η τοπική γνώση και οι συλλογικές ανάγκες θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν εγκαίρως, συνεισφέροντας έτσι στις μελέτες των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων της εκάστοτε περιοχής.

Links:

 [1] https://ypen.gov.gr/to-ypourgeio-perivallontos-kai-energeias-dinei-vima-ston-politi-gia-ton-chorotaxiko-poleodomiko-schediasmo/

[2] https://polsxedia.ypen.gov.gr/