Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
7 Σεπτεμβρίου 2012

2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 7-8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τη Γαλάτιστα θα επισκεφτεί αύριο, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για τη 2η γιορτή κτηνοτροφίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός θα επισκεφτεί το υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας, στις 13.00 για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων στο δημοτικό κατάστημα της Γαλάτιστας.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12.30, επίσης θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της 2ης γιορτής κτηνοτροφίας, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος θα επισκεφτεί την έκθεση τοπικών προϊόντων-επιχειρήσεων και αγροτικών-κτηνοτροφικών μηχανημάτων, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Γαλάτιστας.

Σήμερα, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στο Αγάπειο Ίδρυμα, ημερίδα για τους κτηνοτρόφους, εισηγητές της οποίας ήταν:

Σαρόπουλος Αθανάσιος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας

Στραβαρίδου Στυλιανή, Γεωπόνος

Σερβέτας Ιωάννης, Γεωπόνος

Γεωργιάδης Σπύλιος, Κτηνίατρος

Παπουκίδου Άννα, Γεωπόνος – Κέντρο γενετικής βελτίωσης – Ν. Μεσήμβρια

Μπαλασά Μαγδαληνή, Κτηνίατρος – γεωπόνος ΕΛΓΑ

            Την έναρξη των εκδηλώσεων και της ημερίδας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:

            «Σας καλωσορίζω στη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας. Μια εκδήλωση, που ξεκινήσαμε ως νέα δημοτική αρχή του Καλλικρατικού πια δήμου Πολυγύρου, έχοντας αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.

Η μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε η γιορτή πέρυσι, πιστεύουμε ότι την καθιέρωσε ως θεσμό. Και φέτος, φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία, κάνοντας γνωστή τη Γαλάτιστα και τα τοπικά της προϊόντα, σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη βοήθεια και των υπολοίπων φορέων που συμμετέχουν.

Μέσα σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας η απάντηση στην κρίση είναι η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια. Ο τόπος είναι ευλογημένος, τα προϊόντα που παράγετε είναι υψηλής ποιότητας και χρειάζεται με δυναμισμό και νέες ιδέες να βγούμε μπροστά. Ας συνεργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί και ας δουλέψουμε σκληρά για να πάμε μπροστά τον τόπο».

Επίσης αναφέρθηκε στο έργο του οδικού δικτύου Γαλάτιστα – Θέρμη το οποίο ξεκινά καθώς επίσης και στο θέμα της λειτουργίας των σφαγείων της Γαλάτιστας, το οποίο εντός των ημερών θα λειτουργήσει με νέο καθεστώς νομιμότητας και σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και προδιαγραφές.

Την έναρξη των εκδηλώσεων επίσης χαιρέτισαν:

Ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμιος Καρανάσιος, η βουλευτής Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ιγγλέζη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτριος Τζηρίτης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Δημήτρης Καμπούρης και ο  Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Αλέκος Ζαγορίτης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

20.00-21.00 Παράσταση θεάτρου σκιών με το έργο του Μ. Μαρέτα «Ο Καραγκιόζης γιατρός θεραπευτής», στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

13.00 Επίσκεψη στη Γαλάτιστα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

20.00 Συναυλία Ελληνικής μουσικής με την ορχήστρα του Αναστάσιου Καζλάρη στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Γιορτή Κτηνοτροφίας

Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας

11.00-17.00     Έκθεση τοπικών προϊόντων – γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, επιχειρήσεων, φορέων, αγροτικού – λαογραφικού υλικού                             

Γευσιγνωσία με συνταγές του Συλλόγου Γυναικών Γαλάτιστας

Εμφάνιση Χορωδίας Γαλάτιστας

Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Γαλάτιστας και Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Καλλικράτειας

Παρουσίαση συνταγών από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας

Απονομή διπλωμάτων στους συμμετέχοντες.

Παίζουν οι μουσικοί: Καζλάρης Γιώργος – τραγούδι – κιθάρα, Κόκκορης Αργύρης – ούτι, Λιάκος Γιώργος – τουμπερλέκι, Πανέλας Δημήτρης – τρομπέτα, Παπούλια Αναστασία – τραγούδι, Τράκας Στέλιος – βιολί, Τράκας Στέλιος – λαούτο, Χατζούδης Κατάκαλος – κλαρίνο

Έκθεση φωτογραφίας της Φανής Παντζιαρέλα στο  Δημοτικό Σχολείο.

Η έκθεση γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων θα λειτουργεί από την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Πύργος της Γαλάτιστας θα είναι ανοιχτός στους επισκέπτες από το πρωί ως αργά το απόγευμα.