Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
12 Μαΐου 2015

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πολυγύρου – Λήξη τμημάτων εκπαιδευτικού έτους 2014-2015

Με δύο τμήματα Αρτοζαχαροπλαστικής στα Πλανά και ένα τμήμα Ψυχολογίας στην Παλαιόχωρα, ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πολυγύρου. Συνολικά από τα 25 τμήματα που υλοποιήθηκαν ωφελήθηκαν 430 εκπαιδευόμενοι σε αντικείμενα όπως ξένες γλώσσες (Ιταλικά, Ρώσικα, Αγγλικά), Υπολογιστές( Word, Excel, Internet), Αρτοζαχαροπλαστική, Διακόσμηση και Ψυχολογία.
Για την υλοποίηση των παραπάνω τμημάτων τον πρώτο λόγο έχει ο Δήμος Πολυγύρου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για σύναψη σύμβασης συνεργασίας και κατοχύρωσε τα συγκεκριμένα προγράμματα, προσφέροντας τις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές.
Σε όλη τη διάρκεια του έργου υπήρξε εξαιρετική η συνεργασία του Κέντρου με την Υπεύθυνη του Δήμου για τη Δια Βίου Μάθηση, κα. Βασιλική Τριανταφύλλου, η οποία συνέδραμε αποφασιστικά στην επίλυση κάθε δυσκολίας για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.
Επιπλέον, η στέγαση του Κ.Δ.Β.Μ. στο χώρο του Δημαρχείου, αποτέλεσε τη βάση επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους πολίτες, από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου μέχρι τη συλλογή των αιτήσεων, την τηλεφωνική επικοινωνία για επίλυση αποριών και την ενημέρωση τους, γι’ αυτό και στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστία στους εργαζομένους του Δήμου που συνεργάστηκαν με το Κέντρο όλο αυτό το διάστημα.
Με τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους επέρχεται και η λήξη του έργου με την τρέχουσα μορφή του. Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει συνέχεια της Δια Βίου Μάθησης, καθώς αποτελεί δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ενήλικων πολιτών μέσω της οποίας τους παρέχονται νέα γνωστικά και επαγγελματικά εφόδια και κατά συνέπεια νέες ευκαιρίες ζωής.