Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
24 Απριλίου 2009

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2009

Οι στόχοι και οι προτεραιότητες του Δήμου Πολυγύρου για το έτος 2009 αναπτύσσονται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατή του συνεδρίαση.
Στον τομέα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής έμφαση δίνεται μεταξύ άλλων στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, στην ενεργό συμμετοχή του Δήμου στην κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού και της Ανατολικής Παράκαμψης, στο σχεδιασμό έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, στη δημιουργία χώρων στάθμευσης και στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων του Πολυγύρου.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου συγκαταλέγεται η ενεργός συμμετοχή του για την κατασκευή σχολικών μονάδων, η αποπεράτωση του γηροκομείου, η αναβάθμιση του καρναβαλιού, η κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών χώρων, η εντατικοποίηση στοχευμένων ενεργειών για την απόκτηση της κυριότητας του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου.
Σε σχέση με τον τομέα της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης επιδίωξη του Δήμου αποτελεί η θέσπιση και εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων για ειδικές ομάδες πληθυσμού, που πλήττονται από την ανεργία (παλιννοστούντες, οικονομικοί μετανάστες, άποροι κλπ) αλλά και η στήριξη των τοπικών μεταποιητικών, αγροτικών και τουριστικών μονάδων.
Ανάμεσα στους στόχους για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου εντάσσεται ο σχεδιασμός μεσοπρόθεσμου προγράμματος στελέχωσης των υπηρεσιών του με προσωπικό ΠΕ και ΤΕ σύγχρονων ειδικοτήτων αλλά και η αναβάθμιση και η ενημέρωση των γνώσεων του προσωπικού και των αιρετών.
Την ίδια στιγμή σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του Δήμου αποτελεί η αύξηση των εσόδων του, όπως περιγράφεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης. μέσω της αξιοποίησης εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.
«Συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος, για το οποίο δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου δεν αποτελεί μια επιπλέον γραφειοκρατική -τυπική δουλειά αλλά μια ουσιαστική και πολύτιμη καταγραφή των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του οργανισμού των υπηρεσιών του Δήμου. Ένα μέσο για να αποτυπωθεί με ακρίβεια η δουλειά της κάθε υπηρεσίας, να εντοπιστούν οι ανάγκες, να κοστολογηθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες και να διαπιστωθεί τελικά αν ο οργανισμός μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο που σχεδιάζει η διοίκηση κάθε φορά και στους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Στο Ετήσιο πρόγραμμα Δράσης 2009 αποτυπώνονται οι προτεραιότητες που θέτουμε για έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.