drp908

espa

  • blekas
  • compost
  • electrocycle logo 0
  • logo ana kap pap
  • reclaim
  • recycle2017

banner3

paikpast

lmp

logokep

Ενημέρωση Πολιτών

Εκτέλεση προϋπολογισμών

Δείτε εδώ την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού του Δήμου Πολυγύρου και του του ΝΠΔΔ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", σύμφωνα με το Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13-07-2010 τεύχος Α) όπως συμληρώθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014 τεύχος Α).

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Αριστοτέλη

Πλημμύρισε ο πεζόδρομος του Πολυγύρου στη 2η ημέρα των εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

2gpp2017Τα γιορτινά του φόρεσε ο πεζόδρομος του Πολυγύρου για να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Χαλκιδική και όχι μόνο την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τα μέλη των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Τα παιδιά διασκέδασαν με μπαλόνια, παιχνίδια και χορό το απόγευμα στο προαύλιο του Δημαρχείου, στη ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και με καμβάδες, πινέλα, μπογιές, χρωματιστή πούδρα έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες.
Στον πεζόδρομο μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν παραδοσιακά εδέσματα, πίτες, φαγητά, γλυκά, που ετοίμασαν σύλλογοι του Δήμου αλλά και συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα, που μαγείρεψαν σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας. Ακόμα γνώρισαν παραδοσιακούς χορούς από την Χαλκιδική, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία και την Μολδαβία και συμμετείχαν σε λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Αστέριου Τράκα.
Το κοινό για μια ακόμα χρονιά επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου ενώ στην Οικία Παραλή έμαθε για τον παλιό Πολύγυρο μέσα από φωτογραφίες, γνώρισε τη δουλειά του Τμήματος Αγιογραφίας Γαλάτιστας, θαύμασε καλλιτεχνικές δημιουργίες και ζωγραφικά έργα από τον Σύλλογο Καλλιτεχνιών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου.
Τέλος από τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη γιορτή οι επισκέπτες αγόρασαν μέλι, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, είδη λαϊκής τέχνης, χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά είδη.
Στη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων συμμετείχαν: Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Η ΒΟΥΡΚΑ» Μένοικο ύπρου, Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας, Χορευτικό συγκρότημα Ansamblul Magura Sieului
από Bistrita-Nasaud Ρουμανία, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκιδικής «Η Δωδώνη», Χορευτικό συγκρότημα «Ciuleandra» από τη Μολδαβία, Σύλλογος Χορευτικών Βάβδου.
Την ίδια ώρα στην πλατεία του Ταξιάρχη χόρευε το συγκρότημα «Academic folk ensemble Svetozar Marković» από την Σερβία, και το Χορευτικό συγκρότημα KUD «Piva» Plužine από το Μαυροβούνιο.
Σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνουν τα εξής χορευτικά συγκροτήματα και σύλλογοι: Μορφωτικός – Προοδευτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαλκείου Χίου, Αθλητικός, Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου «Έξι Βρύσες», Χορευτικό συγκρότημα «Academic folk ensemble Svetozar Marković» από την Σερβία, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου, Χορευτικό συγκρότημα KUD «Piva» Plužine από το Μαυροβούνιο, Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, Χορευτικό συγκρότημα «Peru Multicolor Espectaculos» από το Περού, Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Νίκος Καζαντζάκης».
Το πρόγραμμα ακόμα περιλαμβάνει στο προαύλιο του Δημαρχείου, SURVIVOR ΠΑΡΤΥ για παιδιά με έπαθλο έκπληξη για νικητές και βραβείο για νικημένους και στον πεζόδρομο, τοπικές γεύσεις μαγειρεμένες από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας και συλλόγους. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με συμμετοχή όλου του κόσμου με τους μουσικούς: Παπαγεωργοπουλό Αλέξανδρο - Κλαρίνο, Κουσουλάκη Γιάννη – Βιολί & κορνέτα, Πορφυρίδη Χάρη- Λαούτο, Κουτσάκη Γιάννη- Κρουστά, Δημήτρη Μακρή - Κρητική Λύρα, Δούκα Κατερίνα – Τραγούδι.

«Γεύση Παράδοση Πολιτισμός» 3η ημέρα εκδηλώσεων

gpp32017Ζωντάνια, λάμψη, χρώμα, χαμόγελα, χαρούμενες φωνές, μουσική, χορός και υπέροχες γεύσεις για ένα ακόμα βράδυ έδωσαν ζωή στον Πολύγυρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές τα χορευτικά τμήματα, παιδικά και ενηλίκων, συλλόγων του Δήμου Πολυγύρου αλλά και χορευτικά συγκροτήματα από την Χίο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Περού, Μολδαβία, Ρουμανία, πλημμύρισαν τον πεζόδρομο και παρουσίασαν χορούς από τη Χαλκιδική, την Ελλάδα και τις πατρίδες τους στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.
Το κοινό, η συμμετοχή του οποίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, χάρισε το πιο δυνατό του χειροκρότημα στους χορευτές παίρνοντας μέρος σε ένα μεγάλο γλέντι που διήρκεσε ως αργά το βράδυ.
Νωρίτερα, στο προαύλιο του δημαρχείου τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο SURVIVOR ΠΑΡΤΥ κερδίζοντας μεγάλα έπαθλα.
Οι σύλλογοι με τα κεράσματά τους και οι παραγωγοί με τα προϊόντα τους ήταν για μια ακόμη μέρα εκεί. Το ενδιαφέρον του κόσμου παρέμεινε αμείωτο να γευτεί και να πάρει μαζί του αγνά και ποιοτικά υλικά.
Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με τους μουσικούς: Παπαγεωργοπουλό Αλέξανδρο - Κλαρίνο, Κουσουλάκη Γιάννη – Βιολί & κορνέτα, Πορφυρίδη Χάρη- Λαούτο, Κουτσάκη Γιάννη- Κρουστά, Δημήτρη Μακρή - Κρητική Λύρα, Δούκα Κατερίνα – Τραγούδι.
Η μεγάλη αυτή γιορτή ρίχνει την αυλαία της σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου2017 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου
18:00 ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΟΥ με τις ΜΠΙΟΥ - ΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΜ - ΜΠΑΜ
Γνωρίζουμε χορούς από διάφορες χώρες του κόσμου. Μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες. Η βραδιά θα κλείσει με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα...
στον πεζόδρομο του Πολυγύρου
18:30 Ημερίδα «Ελλήνων γεύσεις: από το χτες στο σήμερα» στην Οικία Παραλή με μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.
Πρόγραμμα:
• «Διατροφικοί Κώδικες των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως σήμερα»: Μαρία Καραμπατάκη, Φιλόλογος, MSC Ιστορίας Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
• «Η λειτουργικότητα της τροφής στη διαμόρφωση του Ελληνικού λαϊκού πολιτισμού»: Γιάννης Χρηστίδης, φοιτητής Ιστορίας Εθνολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
• «Όταν οι τροφές και οι γεύσεις πλάθουν λέξεις, φράσεις και νοήματα»: σύντομη αναδρομή στο ιστορικό, σημασιολογικό και ετυμολογικό βάρος των λέξεων με γευστικό περιεχόμενο απόνέους του Πολυγύρου του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου
19:00 συγκέντρωση ξένων χορευτικών συγκροτημάτων στο Δημαρχείο Πολυγύρου
19.15 ΠΑΤΙΝΑΔΑ στον πεζόδρομο του Πολυγύρου
19:30 Open Kitchen
• Παρουσίαση πίτας από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες.
• Επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες & παρασκευή πίτας από μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων και μαγείρων.
• Προετοιμασία και τηγάνισμα «κλικιών», παραδοσιακού γλυκού του Πολυγύρου με ζύμη
• Επίδειξη μενού με τοπικά προϊόντα και επίδειξη μαγειρικής από ξένα συγκροτήματα
Το Open Kitchen συντονίζει και παρουσιάζει ο διακεκριμένος και γνωστός από την τηλεόραση σεφ Βησσαρίων Παρθένης.
21:00 Χορωδίες Γεροπλατάνου και Ορμύλιας υπό την Δ/νση του Αντώνη Κωνσταντινίδη
21.30: Χαιρετισμοί και ευχαριστίες συλλόγων και παραγωγών. Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών. Απονομές.
Παραδοσιακό κέρασμα από τους συλλόγους με πίτες, φαγητά, γλυκά και εδέσματα παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα
21:45 Λήξη των εκδηλώσεων με παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των ΑΦΩΝ Τσικούρη

Πλήθος κόσμου στην έναρξη των εκδηλώσεων «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός»

tsiganesΜια ονειρική βραδιά έζησε χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 ο Πολύγυρος στην φαντασμαγορική εκδήλωση για τον Αλέκο Σακελλάριο, που άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», την οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε ότι μέσα από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών στόχος του Δήμου Πολυγύρου είναι η προώθηση της τοπικής παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενώ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.
Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το προαύλιο του Δημαρχείου, χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους συντελεστές της παράστασης, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου, χορογραφίες, εικόνες, κείμενα, θεατρικά δρώμενα, συγκίνηση, νοσταλγία, σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές του αξέχαστου θεατράνθρωπου με υλικό από το βιβλίο της Τίνας Σακελλαρίου "λες και ήταν χθες".
Συμμετείχαν: η μουσική συντροφιά «Αργάς» (Αντώνης Κωνσταντινίδης, Μάκης Στεργιούδης, Μαρία και Αλέκος Αρβανίτη, Μαρινέλλα Hertug, Μαρία Κουνάδου, Μαρία Αντωνακοπούλου), ο Θίασος «ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ» και φίλοι (Μελπομένη Χριστολιάκου, Κατερίνα Ι. Κοσμά, Ζάκης Χουρμουζιάδης, Τέλης Ξυδιάς, Μιλτιάδης Μαρέτας) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας «ΑΝΘΕΜΟΥΣΕΣ» (Ματσούκη Χρυσούλα, Παπαγεωργίου Αντωνία, Παπούλια Μαρία, Γαβανά Φρόσω, Χαγιαμπάλια Άντζελα, Πατσινιάκη Χριστίνα, Μπάγιου Γεωργία, Τριανταφύλλου Βάσω, Κομπόγιαννη Ιφιγένεια, Κουλουκάση Ελένη.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος της Σιαίου-Ρουμανίας, Τσιφόρ Ιωάν, η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Ν.Π. του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Στ. Βαλιάνος, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρ. Τάσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Ζαγγίλας Δημήτρης, οΠρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας Μανώλης Μπέης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Πολυγύρου, Νικήτας Κατσιακιώρης, ο πολιτευτής της ΝΔ, Ευ. Καρανάσιος, και ο Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής , Στέλιος Παπαματθαίου και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
Σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 19:00 ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, θα υποδεχτεί στο Δημαρχείο και θα καλωσορίσει στον Δήμο μας τα μέλη των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων, που συμμετέχουν στο τετραήμερο «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός».
Νωρίτερα στις 18:00, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, στο προαύλιο του Δημαρχείου, ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ για παιδιά με τις ΜΠΙΟΥ – ΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΜ – ΜΠΑΜ με καμβάδες, πινέλα, μπογιές, χρωματιστή πούδρα, μπαλόνια, παιχνίδια και χορό, με twister και ιπτάμενες μπουρμπουλήθρες.
Στις 18:30, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας θα μαγειρέψουν εκτελώντας συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Στις 19:30 θα γίνει πατινάδα στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα και στη συνέχεια στην πλατεία των Έξι Βρύσεων θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί. Θα ακολουθήσει λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με συμμετοχή όλου του κόσμου με την ορχήστρα του Αστέριου Τράκα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί παραδοσιακά κεράσματα από τους συλλόγους όπως πίτες, φαγητά, γλυκά παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα.
Συμμετέχουν: Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Η ΒΟΥΡΚΑ» Μένοικο Κύπρου, Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας, Πολιτιστικός και Προοδευτικός Σύλλογος Ολύνθου, Χορευτικό συγκρότημα AFYONKARAHISAR από την Τουρκία, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκιδικής «Η Δωδώνη», Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Αλκή», Πολιτιστικός Μορφωτικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Προδρόμου, Χορευτικό συγκρότημα «Ciuleandra» από τη Μολδαβία, Σύλλογος Χορευτικών Βάβδου.