drp908

espa

  • blekas
  • compost
  • electrocycle logo 0
  • logo ana kap pap
  • reclaim
  • recycle2017

communitycentre

banner3

paikpast

lmp

logokep

Ενημέρωση Πολιτών

Εκτέλεση προϋπολογισμών

Δείτε εδώ την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού του Δήμου Πολυγύρου και του του ΝΠΔΔ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", σύμφωνα με το Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13-07-2010 τεύχος Α) όπως συμληρώθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014 τεύχος Α).

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Αριστοτέλη

Αυλαία στις βιβλιοπαρουσιάσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου με τον συγγραφέα, Ισίδωρο Ζουργό

zourgosΜε την παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες» του συγγραφέα, Ισίδωρου Ζουργού, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων της θεματικής ενότητας «Ιστορικό μυθιστόρημα» στο Δημαρχείο Πολυγύρου την Πέμπτη 14/12/2017, στις 19:00.
Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.
ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
Την άνοιξη του 1909 ο έκπτωτος σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ ο Β΄ εξορίζεται στη Θεσσαλονίκη και μένει έγκλειστος σε μια εντυπωσιακή έπαυλη. Εκεί, σύμφωνα με το μυθιστόρημα, θα διηγηθεί για μερικές νύχτες σ’ ένα μικρό κορίτσι τη ζωή του. Ένα εντεκάχρονο όμως αγόρι κρυφακούει...
Εβδομήντα χρόνια μετά θα υπάρχει ακόμη μία νύχτα, μάλλον μια ζωή ολόκληρη σε μία μόνο νύχτα, άλλωστε στον 20ό αιώνα συχνά αργούσε να ξημερώσει.

Περισσότερα...

«Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου

lpa 5Με παιχνίδια και μηνύματα ανακύκλωσης διασκέδασαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2017 τετρακόσιοι και πλέον (450) μαθητές των δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου στη δράση «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που οργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.

lpa 1Τα παιδιά έφτιαξαν παζλ με θέμα την ανακύκλωση, επιδόθηκαν σε τσουβαλοδρομίες, «ψάρεψαν» σκουπίδια και τα διαχώρισαν ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, εξασκήθηκαν στον στόχο, κερδίζοντας βαθμούς, φωτογραφήθηκαν παρέα με τον κ. Μπλέκα (τη μασκότ του μπλε κάδου) και πήραν αναμνηστικά δωράκια για τη συμμετοχή τους στη δράση.
Σκοπός της εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Ανακύκλωσης 2017» για τον Δήμο Πολυγύρου, είναι να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα της ανακύκλωσης, η σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλους.
Κοντά στους μικρούς μαθητές βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός, η Διευθύντρια Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πολυγύρου, Νικήτας Κατσιακιώρης.


lpa 3Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:
«Ο Δήμος Πολυγύρου υλοποιεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης από το καλοκαίρι του 2012 πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Μέσω του δικτύου των μπλε κάδων, που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε οικιστικό σύνολο του Δήμου μας, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, σκουπίδια που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα θάβονταν στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου. Πρόκειται για ένα δίκτυο με 550 μπλε κάδους, που χάρη στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου συνεχώς μεγαλώνει. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Πολυγύρου έχουν τεθεί σε λειτουργία και τρία νέα προγράμματα-ρεύματα ανακύκλωσης: οι κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες, η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και η ανακύκλωση πλαστικών καπακιών ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι θέμα παιδείας και όλοι επιθυμούμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Συμμετέχοντας στην δράση που ετοιμάσαμε τα παιδιά διασκέδασαν και εκπαιδεύτηκαν ταυτόχρονα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο μας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Πολυγύρου».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ:
lpa 4Μετά το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοδική έκθεση «Μουσικά όργανα και δρώμενα στην αρχαιότητα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, όπου ξεναγήθηκαν από την Δρ. Αρχαιολόγο, Γεωργία Στρατούλη, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις σε Πολύγυρο, Ορμύλια και Παλαιόχωρα για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων

polchrist2017 2Πιστός στη παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πολυγύρου «άναψε» και φέτος τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Εκατοντάδες κάτοικοι του Πολυγύρου, της Ορμύλιας και της Γαλάτιστας έδωσαν το παρόν στις κατά τόπους τελετές. Η πρωτεύουσα του νομού όπως και τα υπόλοιπα χωριά φόρεσαν τα γιορτινά τους. Φωτιστικά και πολύχρωμα στολίδια λάμπρυναν την ατμόσφαιρα.

Περισσότερα...